Eenzaam versus Alleen

Die ochtend op Twitter:

Zou men ook al het effect van een overdosis mensen en hun eindeloos kabaal op de gezondheid van introverte, hoogsensitieve, solitaire personen bestudeerd hebben? Die resultaten lijken mij persoonlijk interessanter.

Boodschap van algemeen nut: Alleen betekent niet voor iedereen hetzelfde als eenzaam. Sommigen van ons zijn echt gelukkiger met minder mensen in ons leven.

En voor alle duidelijkheid: wat mij betreft mag er zéker meer hulp zijn voor eenzame alleenstaanden, ik denk dan vooral aan oudere mensen, maar alleen als deze mensen daar zelf om vragen of toch expliciet mee instemmen.

De voorstellen die ik al gehoord heb over buurtnetwerkjes, ongevraagde bezoeken, belrondes

Dat lijkt me vreselijk opdringerig allemaal, een overheid die zich nog wat dieper in ons privé-leven poogt te murwen, en maakt dat ik mijn toekomst met nog een beetje meer angst tegemoet zie.